Laden Evenementen

« All Evenementen

mei 25

Wisdom Keepers of KIVA

25 mei @ 19:00 - 26 mei @ 13:00

€12,50 – €99,99
Wisdom Keepers of KIVA

A message of Hope from the Original Peoples

Weekend 25 of 25/26 mei 2024 – Landgoed Ottermeerhoeve

Uniek event met documentaire KIVA The Call of the Wisdom Keepers + Live ceremonies met 4 internationale Wisdom Keepers van KIVA uit 4 verschillende continenten.

The time of the lone wolf is over. Gather yourselves!

All that we do now, must be done in a sacred manner and in celebration.

We are the ones we’ve been waiting for.

(The Elders / Oraibi, Arizona / Hopi Nation)

Met veel trots presenteren we op zaterdag 25 mei een bijzonder live event op Landgoed Ottermeer, in samenwerking met filmmaker Marijke Kodden van de indrukwekkende documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’. Vier internationale Wisdom Keepers zullen ons na vertoning van de documentaire meenemen in prachtige ceremonies en een zoektocht naar ‘onze calling’.

In een wereld van chaos en verdeeldheid, is er een grote behoefte aan een ander perspectief: dat van harmonie en herverbinding. Veel inheemse Wisdom Keepers hebben de uitdagende tijd – waarin we nu leven – lang geleden al voorzien. Wisdom Keepers uit deze gemeenschappen vormen samen de ‘the tribe of many colors’ en wijzen ons de weg terug naar binnen: naar onszelf, naar heling en naar een natuurlijke, harmonieuze manier van leven in verbinding met elkaar en de natuur.

Documentaire KIVA The Call of the Wisdom Keepers

We starten deze avond met het kijken van de documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers.  Deze bekijken we in een opgezette tent, midden op het landgoed. We zitten in de tent op de grond (tentvloer) dus voel je vrij je eigen yogamatje of kussen mee te nemen. De documentaire duurt ongeveer 1 uur.

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) namelijk een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi volkeren werd gehouden. Vele inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats.

Ja, ik wil hierbij zijn!

 

2 ceremonies

Na de film gaan we met een viertal Wisdom Keepers, die ook in deze documentaire te zien zijn en kort in Nederland zijn, samen twee ceremonies houden. Ze zullen het belang van de verschillende elementen onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld het water: op welke manier kunnen we werken met water? Hoe kunnen we ons eigen water reinigen? Onze eigen bronwateren eren, zowel in het lichaam als in de natuur? Heb je een eigen drum? Neem deze mee, dat zal voor extra trilling zorgen tijdens de ceremonies. Na de ceremonies kan genoten worden van het kampvuur.

 

Inhoud dagticket

Je kunt kiezen voor de optie van een dagticket. In dat geval zul je bij bovenstaande aanwezig zijn. Daarnaast kun je ook nog een eenvoudige maaltijd bijboeken bestaande uit ​​Basmati rijst met verse groenten.

Bestel nu je tickets

 

Dagticket + overnachting in je eigen tent of met je eigen camper

Blijf je slapen in je eigen tent of met je eigen camper (meerprijs van €12,50 apart bij te boeken) op het prachtige en zoveel liefde onderhouden landgoed? Dan volgen er na het inbegrepen eenvoudige ontbijt bestaande uit pap met fruit op de 26e  nog 2 ceremonies. Zo doen we in totaal alle 4 elementen aan. Je kunt daarnaast ook nog een eenvoudige maaltijd voor de 25e bijboeken bestaande uit ​​Basmati rijst met verse groenten.

Bestel nu je tickets

 

PROGRAMMA 25 MEI 2024:

 * 16.00 uur: binnenkomst bij Ottermeerhoeve

* 18.00 uur: optioneel maaltijd

* 19.00 uur: inloop in grote tent met live muziek

* 19.30 uur: welkom heten + welkomstgroet door Elders Toroa en Sharon

* 19.40 uur: intro documentaire door Marijke

* 19.45 uur: start documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’

* 20.40 uur: Marijke nawoord docu / Q & A / publiek delen over ‘calling’

* 20.50 uur: Water ceremonie door Elders Cheryl Angel /  Carola Esparza

* 21.20 uur: Vuur ceremonie Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey

* 21.50 uur: Slotwoord

 

PROGRAMMA 26 MEI 2024 – alleen voor deelnemers inclusief overnachting:

* 08.30 uur: Ontbijt

* 09.30 uur: Aarde ritueel door Elders Carola Esparza /  Toroa Aperahama

* 10.30 uur: Lucht ritueel door Elders Toroa Aperahama / Sharon & Cheryl

* 11.00 uur: Dankwoord / afsluiting

* 13.00 uur: max. vertrek van Ottermeerhoeve

Kortom, een buitengewoon evenement waar we erg naar uitkijken. Zijn wij trouw aan onze waarheid en ‘calling’ die diep van binnen zit? En kunnen we in onze keuzes ook de 7 generaties achter ons en en zeven generaties voor ons meenemen? We kijken er naar uit je te zien!

Ik wil hierbij zijn!

 

Meer informatie over de Wisdom Keepers

Via de stem van de Wisdom Keepers (spirituele leiders van inheemse gemeenschappen) komt namelijk de stem van Moeder Aarde naar boven. Zij roept haar kinderen thuis. Via hun stem worden wij ook geroepen: wat doen wij in 2024, waarom zijn wij hier? Hoe kunnen we weer contact maken met de aarde en haar elementen? Op welke manier kunnen wij net als het water blijven meebewegen in de stroom van het leven? Hoe kan je jouw calling horen die voor jou bestemd is? En hoe kunnen de natuur en de elementen je hierbij inspireren? Middels het kijken van de KIVA documentaire en ceremonies geleid door de aanwezige Wisdom Keepers gaan we hier naar op zoek.

Their voices must be heard.

Their stories must be told.

Their Wisdom must be shared

De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit inheemse volkeren wereldwijd: zij zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid inspireren tot een meer verbonden en duurzame manier van leven. Filmmaakster Marijke Kodden raakte in 2018 betrokken bij de KIVA-ceremonies en kreeg – als een van de weinigen – toegang tot het filmen en interviewen van deze Wisdom Keepers uit alle windstreken. Na opnames bij de KIVA in India, Mexico, Duitsland en Nederland, maakte samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven deze hoopvolle documentaire. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen.

Internationale gastsprekers / Wisdom Keepers deze avond:

* Lakota Elder Cheryl Angel (VS)
Eerbiedwaardige Lakota-Elder (Sioux) en ‘Water Protector’. Ze was een belangrijke ‘pilaar’ bij Sacred Stone Camp met haar boodschap ‘Standing with Standing Rock’, om het allerbelangrijkste in ons leven – ons drinkwater – te beschermen. ‘Mniwiconi’ ‘Water is leven’ in de Lakota taal. Ze bereist de wereld om op te roepen tot waterbescherming. Ze heeft een belangrijke stem in de KIVA-documentaire en deelt daar veel inheemse kennis. Ook over het ‘7 Generatie Principe’: door generaties voor en na ons in onze besluitvorming mee te nemen, kunnen we zorgen voor een duurzamere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

* Maori Elder Toroa Aperahama (NZ)
Opgegroeid en onderwezen in de traditionele manieren van zijn voorouders door zijn grootmoeder Te Wharehau, heeft Toroa zijn hele leven rechtstreeks met zijn Tupuna (voorouders) samengewerkt en bewandelt hij beide kanten van de fysieke en spirituele wereld … (Te Taha Tinana – Te Taha Wairua). Door de jaren heen heeft hij veel mensen en organisaties begeleid in de herverbinding met de natuur en hen geholpen hun leven dienovereenkomstig te leiden.

Hij groeide als kind op in een onvervuilde wereld in zijn geboortedorp in Aotearoa/ Nieuw-Zeeland, en vindt het zijn plicht en zijn verantwoordelijkheid om met name ook tegen de jongeren, kinderen en kleinkinderen te zeggen: “Blijf je droom najagen, het kan werkelijkheid worden, want Ik ben opgegroeid in die droom…’ Laat Toroa zijn wijsheid delen die teruggaat tot het begin der tijden. Hij is ook een ervaren Kaiwhakaiiro/traditioneel beeldhouwer in Jade, Wood, Bone, met zijn kunstwerken in vele privécollecties over de hele wereld. Carven is zijn passie.

* Carola Esparza (Chili)
Carola is geboren in Chili, aan de voet van de Andes. Zoals veel Chilenen is ze van gemengd bloed, als gevolg van de kolonisatie van Chili door de Spaanse veroveraars.

Al 15 jaar treedt ze in de voetsporen van Dona Rosa Huenufil, een Mapuche-grootmoeder, en bewaardster van de Mapuzungun (de taal van de aarde), die haar de heilige kunst van de gebedsvrouw (Guillipullera) leerde. Carola Esparza is een echte vredestichter, sterke communicator vanuit het hart. Mensen ondersteunen om de communicatie van het hoofd naar het hart te ‘verplaatsen’, zodat ze elkaar beter kunnen begrijpen. Om vrede in elkaars hart te brengen.

* Sharon Healey (Croatie/Australië)
Sharon is geboren in Australië, haar voorouderlijke wortels in Europa komen van haar ouders, haar moeder is geboren in Kroatië en haar vader is geboren in Engeland. Sharon is teruggekeerd naar haar roots om de kennis die ze met zich meedraagt te delen. Ze vertelt over de oude energieën van Avalon die voor de mens verloren zijn gegaan toen de vibratie van de planeet afnam, en legt uit hoe Avalon weer deel kan uitmaken van de planeet. Sharon zegt: “We zijn hier om balans te brengen in de realiteit van mens en spirit zijn, en hoe we als menselijke wezens kunnen leven om minder impact op de planeet te hebben.”

Gegevens

Begin:
25 mei @ 19:00
Einde:
26 mei @ 13:00
Kosten:
€12,50 – €99,99

Locatie

Privé: Ottermeerhoeve
Ottermeerweg 2
Wouwse Plantage, Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dag event 25 mei
PROGRAMMA 25 MEI 2024: * 16.00 uur: binnenkomst bij Ottermeerhoeve * 18.00 uur: optioneel maaltijd * 19.00 uur: inloop in grote tent met live muziek * 19.30 uur: welkom heten + welkomstgroet door Elders Toroa en Sharon * 19.40 uur: intro documentaire door Marijke * 19.45 uur: start documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ * 20.40 uur: Marijke nawoord docu / Q & A / publiek delen over ‘calling’ * 20.50 uur: Water ceremonie door Elders Cheryl Angel /  Carola Esparza * 21.20 uur: Vuur ceremonie Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey * 21.50 uur: Slotwoord
49,99
Dag Event + overnachting
Dit ticket is inclusief overnachting in je eigen tent. PROGRAMMA 25 MEI 2024: * 16.00 uur: binnenkomst bij Ottermeerhoeve * 18.00 uur: optioneel maaltijd * 19.00 uur: inloop in grote tent met live muziek * 19.30 uur: welkom heten + welkomstgroet door Elders Toroa en Sharon * 19.40 uur: intro documentaire door Marijke * 19.45 uur: start documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ * 20.40 uur: Marijke nawoord docu / Q & A / publiek delen over ‘calling’ * 20.50 uur: Water ceremonie door Elders Cheryl Angel /  Carola Esparza * 21.20 uur: Vuur ceremonie Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey * 21.50 uur: Slotwoord PROGRAMMA 26 MEI 2024: * 08.30 uur: Ontbijt * 09.30 uur: Aarde ritueel door Elders Carola Esparza /  Toroa Aperahama * 10.30 uur: Lucht ritueel door Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey * 11.00 uur: Dankwoord / afsluiting * 13.00 uur: max. vertrek van Ottermeerhoeve Je kan een optionele maaltijd toevoegen, maar mag ook eigen eten meenemen - Eenvoudige maaltijd - Is Basmati rijst met verse groenten, neem eigen beker mee - Ontbijt : Pap met vers fruit
99,99
MEERPRIJS overnachting in eigen camper
Wil je overnachten in je camper in plaats van met de tent? Boek dan een 'dagevent + overnachting' en dit ticket voor een camperplaats. PROGRAMMA 25 MEI 2024: * 16.00 uur: binnenkomst bij Ottermeerhoeve * 18.00 uur: optioneel maaltijd * 19.00 uur: inloop in grote tent met live muziek * 19.30 uur: welkom heten + welkomstgroet door Elders Toroa en Sharon * 19.40 uur: intro documentaire door Marijke * 19.45 uur: start documentaire ‘KIVA The Call of the Wisdom Keepers’ * 20.40 uur: Marijke nawoord docu / Q & A / publiek delen over ‘calling’ * 20.50 uur: Water ceremonie door Elders Cheryl Angel /  Carola Esparza * 21.20 uur: Vuur ceremonie Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey * 21.50 uur: Slotwoord PROGRAMMA 26 MEI 2024: * 08.30 uur: Ontbijt * 09.30 uur: Aarde ritueel door Elders Carola Esparza /  Toroa Aperahama * 10.30 uur: Lucht ritueel door Elders Toroa Aperahama / Sharon Healey * 11.00 uur: Dankwoord / afsluiting * 13.00 uur: max. vertrek van Ottermeerhoeve
20,00
7 beschikbaar
ADDITIONEEL Eenvoudige maaltijd vooraf aan dagevent
Eenvoudige maaltijd - Basmati rijst met verse groenten neem je eigen beker mee 18.00 uur: maaltijd
12,50